top of page

Frøsetskjæret til hverdag og festUtafor Frøset ligger Frøsetskjæret. I 1906 ble det fyrlykt på skjæret. Det kom årlig forsyninger med olje til fyrlykta. I fortellingen om «oljebåten» som Olav Frøseth har skrevet forteller han at det var gårdens folk som passet fyrlykta fram til 1954. Det hente også at lykta sloknet og da måtte de ro ut å tenne på igjen. For denne jobben hadde de 4 kr pr år. Avtalen er underskrevet av Ole G Frøseth 1. september 1906, dagens drivers tipp oldefar. Avtalen finnes i glass og ramme på Frøset Østre.
I nyere tid arrangerer vi fra tid til annen fest på skjæret, med fiskesuppe og egnet drikke. Ikke den mest praktiske plassen å invitere folk, men du verden så artig. Under skjærfesten i 2019 blåste det 20 ms og det sier seg selv at det var krevende å få den hvite duken til å ligge og få fiskesuppa inn i munnen uten å søle. Tidligere har det vært nødvendig med sid kjole og dress på skjærfest, vi har lempet litt på reglene og tillater «hverdagsantrekk»

Skjærsvømming er også en tradisjon, de 750 meterne en vei ut til Skjæret og tilbake er tilbakelagt av deltakere fra 8-70 år. De tøffeste svømmer tur / retur. Det sier seg selv at 750 meter i nordvest mens tang kiler deg på magen og laksen svømmer ved siden av deg ikke er for pingler.


Selv om ansvaret for fyrlykta for lengst har tilfalt havnefogden så ligger skjæret der og viser deg hvor Frøset Østre er.

Vi har valgt Frøsetskjæret som vårt varemerke og vår logo !
172 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page